Home / Nieuws / Na-zomer-ontmoetingen bij Kom-op-de-soep!

Na-zomer-ontmoetingen bij Kom-op-de-soep!

In de zomervakantie is door de vereniging NaoberzorgPunt en Lifestyle Centre Mico Sport een bijzondere activiteit georganiseerd onder de naam ‘Kom-op-de-soep!’. Deze activiteit is een onderdeel van het project Buurt-sport-coach in opdracht van de gemeente Leudal. Door dit initiatief is duidelijk geworden dat deelnemers de combinatie – bewegen en samen eten – erg leuk en zinvol vinden. Deelnemers ervaren ter plekke hoe belangrijk het is om (weer) te bewegen en samen met andere te werken aan hun conditie. Aldoende merken ze niet alleen dat ze meer durven te bewegen, maar dat het vooral ook heel gezellig is. Hun zondagmiddag krijgt hierdoor een gouden randje en ze gaan met een grote glimlach weer naar huis. Ze kijken uit naar de volgende zondag en langzaam is er een vriendengroepje ontstaan, die elkaar graag ook op andere momenten wilt ontmoeten. Dat is pas win-win. De soep wordt natuurlijk elke zondag vers gekookt door enthousiaste vrijwilligers. De activiteit begint rond 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Omdat de deelnemers zo tevreden zijn, is besloten om met deze activiteit door te gaan. Intussen wordt ook de samenwerking gezocht met zorgaanbieders en het asielzoekerscentrum (AZC Baexem). Het leuke van deze samenwerking is dat mensen dan ook echt ‘ buiten de deur’  kunnen proeven aan soep uit andere landen. De zondag wordt op deze manier anders en kleurrijker.

Mensen die mee willen doen of meer informatie wensen, kunnen zich melden bij het Meldpunt NaoberzorgPunt Roggel of bij Life Style Centre Mico Sport. Bel naar het algemene telefoonnummer van de vereniging NaoberzorgPunt – 06-20746463 of naar het Lifestyle Centre Mico Sport – 0475-491667.  U kunt ook een mailtje sturen naar info@naoberzorgpunt.nl

Mocht u opgehaald willen worden, kan dat ook. We verzorgen een gratis haal-en brengservice voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen. Deelname aan deze activiteit is gratis, echter consumpties zijn voor eigen rekening. In verband met de organisatie is wenselijk om je aan te melden. Ons motto is: ontmoeten kost niks en levert zoveel op. Samen onderweg naar een gezonder en vitaal Roggel. Graag tot ziens bij de soep!

Met een sportieve en warme Naoberzorggroet,

Het bestuur en vrijwilligers NZP en de directie van het Lifestyle Centre Mico Sport

Naoberzorg

 

Bekijk ook:

Naoberzorg inloopcafé

Op donderdag 15 november willen we bij het inloop cafe graag een spellen middag houden, ...

Wordpress Content Protection plugin