Home / Nieuws / Terugblik NaoberzorgPunt feest

Terugblik NaoberzorgPunt feest

Op vrijdag 8 december jl. vierde de vereniging NaoberzorgPunt Roggel feest. Samen met hun leden, samenwerkingspartners en vrienden werd het proefproject Meldpunt Naoberzorg afgesloten. Met veel plezier en vol trots zijn de behaalde resultaten aan de formele instanties overhandigd.

De Provincie Limburg was in de persoon van mw. Marleen van Rijnsbergen vertegenwoordigd en de gemeente Leudal, door wethouder Richard Verheul. Bijzondere gast was huisarts Suzanne Hundscheid. Zij ontving van de voorzitter een mooi boekwerk waarin het proces van de afgelopen twee jaar, alle ervaringen en diverse ontmoetingen worden beschreven.

De bijeenkomst stond geheel in het teken van – samen onderweg – , een reis die ergens in 2006 begon op initiatief van  de huisarts en de voorzitter. Bijzonder om tien jaar na dato elkaar te feliciteren met de resultaten uit het proefproject en daarmee de samenwerking tussen de vrijwillige/informele zorg en de professionele zorg te onderstrepen. Dat mw. Hundscheid het werk van Naoberzorg waardeert, bleek o.a. uit haar oproep aan andere burgerinitiatieven om vooral in gesprek te gaan met de eigen huisarts. Deze samenwerking is een belangrijke voorwaarde om een Meldpunt Naoberzorg te kunnen opzetten.

Uiteraard zijn de vrijwilligers die al dat belangrijke en onzichtbare werk doen, de spil van het Meldpunt. Zonder hun toewijding, geen Meldpunt. En zonder een sterk lokaal netwerk, ook geen resultaat. De sfeer was warm en vrolijk, de resultaten om trots op te zijn. En natuurlijk is dit geen einde, maar het begin van alweer een nieuw avontuur. Naoberzorg is en blijft pionieren.

Bekijk ook:

Naoberzorg inloopcafé

Op donderdag 15 november willen we bij het inloop cafe graag een spellen middag houden, ...

Wordpress Content Protection plugin